Thursday, August 27, 2009

today's update...

Kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya mendung di tengah hari..waaa mana nak sidai baju yang berbakul tu??? Semalam saya berjaya menyelesaikan masalah paip air mesin basuh.. alhamdulillah, mula ptg semlm saya telah menjlnkan operasi basuh baju yang berbakul2 tu(seminggu tak basuh sejak pindah rumah baru) tentu la banyak kan, dan pagi ni sambung lagi...seronok rasa dah dapat basuh baju n rumah pun nampak la kemas skit..lepas basuh sidai lak..penuh pagar rumah dengan kain...hehehe

tup2 elok tengah hari je mendung pun berarak datang...waaaa..sedeynyaaaaaaa...sudahnya, abisla semua gril2 menjadi ampaian saya. sakit mata tgk..tapi buat2 tak nampak jer...my hubby janji nak belikan penyidai weekend ni..janji tau..jgn lupa lak!.sng skit keje ayg..

disbbkan cuaca yang mendung tghari ni, metabolisme bdn pun slow je rasa..hee..nak buat keje pun malas...so today just surf tenet...baca blog kawan2 n update my fren's list (xsabar tunggu iFD..windu kawan2 imatch...bestnya bila dapat jumpa, sure byk ceritakan...) ari tu angah dah tanya pasal I-29 list name n phone number..maybe minggu ni baru leh buat..sorry angah,baru rasa betul2 sihat nak mulakan keje...

keje??? huh! masih ada 2 kelas paper BI kertas 2 (trial PMR) belum di tanda...pe karangan la yang my stud ni tulis...saya rasa macam tunggul kayu je kat depan waktu ngajar...lain yang diajar lain yang dibuat! letih2..sedikit frust bila baca sekali lalu..dah la menanda ni nak kena fokus n details..i paling tak suka,dah pulangkan kertas ada pembetulan dsbbkan my careless..ermmm but still ada few stud yang boleh dibanggakan...peningkatan yang cukup bagus, buat hati cikgu berbunga2!

sambil2 surf2 ni otak tgh ligat berfikir nak masak pe ptg ni...tanya my hubby.."xpe, ayg msak simple2 je...abg tak kisah..janji kenyang"..ermm hari2 tu je jawapn dia...ape nak masak ni..yang ada, ikan kembung, sotong, bayam..ikan masak sambal, sotong goreng, sayur air bayam...ok tak??? jam 4 baru mula masak...nak mula tanda kertas lak..

3 comments:

risha said...

Zu, nnt tolong2 Angah smpikn kt semua batch korang yek.. Nk sgt ramai2 dtg sbb bukan senang nk jumpe sume.. Akak dpt smpi kenduri Zu pun mcm s'diri xcaye hehe..

Zurani said...

zu..bestnye da ada umah baru..nnt raye buat open house eh. nk datang umah baru org tuh..huhu (x malu!)

Zurina said...

zura..insyaALlah...kalau ada rezeki mmg nak buat..cikgu2 kat sekolah pun dah request..huhu..tapi rumah kosong je la..

kak teh, insyaAllah...zu mesti la tolong angah..zu pun terkejut akak sampai majlis zu, terharu sangat!